Sosiaalinen sirkus

Ikäihmiset

Luovaa liikuntaa, taidetta ja hauskaa yhdessä tekemistä. Kohtaamista ja läsnäoloa, iloa ja hyvinvointia. Harjoittelua jokaisen oman tilanteen ja voimavarojen mukaan.

Sirkus sopii kaikille!

Sirkusta ikääntyville

Sosiaalisessa sirkuksessa yhdistyy taidetoiminta ja luova liikkuminen. Sirkus tuo iloa, herättelee luovuutta, aktivoi liikkumaan ja kannustaa yhdessä tekemiseen. Tavoitteenamme on lisätä ikääntyvien henkistä ja fyysistä hyvinvointia, osallisuutta ja vuorovaikutusta.

Ota yhteyttä meihin jos haluat järjestää yhteisössäsi sirkustoimintaa ikäihmisille!

Ajankohtainen toiminta

Kotisirkus 2021–

”Ystävällistä, aina iloa tuottavaa yllätyksellistä, omien kykyjen löytämistä. Uskomatonta miten pienet asiat piristää, elävöittää.”

Iäkkäiden ihmisten liikkumista ja kulttuuritoimintaa edistävää Kotisirkus-hanketta toteutetaan yhteistyössä Roihuvuoren, Laajasalon ja Myllypuron seniori- ja palvelukeskusten, Sateenkaariseniorit ry:n, Lämpiön sekä muiden kumppaneiden kanssa. Hanke sisältää iäkkäiden omia sirkusryhmiä, etäopetusta, työpajoja, asukastapahtumia ja esityksiä pihoilla ja puistoissa.

Syksyn 2023 ryhmät

Ikääntyvien sirkusryhmässä tehdään matalan kynnyksen sirkusharjoituksia. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Sirkus virkistää mieltä ja kehoa – tule rohkeasti mukaan! Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot:

Myllypuron sirkustunti
29.8.–19.12.2023 tiistaisin klo 11–12
Myllypuron seniorikeskus, Juhlasali 2. kerros, Myllymatkantie 4

Roihuvuoren sirkustunti
29.8.–19.12.2023 tiistaisin klo 13–13.45
Roihuvuoren seniorikeskus, Viherhuone 4. kerros, Punahilkantie 16

Laajasalon sirkustunti (Kauppakeskus Saari)
28.8.–18.12.2023 (ei 16.10.) maanantaisin klo 11–12
Kauppakeskus Saari, monitoimitila Fokka, 2. kerros, Yliskylän puistokatu 4

Laajasalon sirkustunti (Laajasalon palvelukeskus)
28.8.–18.12.2023 maanantaisin klo 13–13.45
Laajasalon palvelukeskus, A-talo, ravintola Tuulentupa, Rudolfintie 17–19

Laajasalon sirkustunti (Laajasalon palvelukeskus)
28.8.–18.12.2023 maanantaisin klo 14–14.45
Laajasalon palvelukeskus, B-talo, Majakka, 3. kerros, Rudolfintie 17–19

Tervetuloa mukaan!

Sirkusjumppaa netissä ilmaiseksi

Sirkus Magentan mainiot Sirkusjumpat kutsuvat liikkumaan ja temppuilemaan hauskasti. Osallistu juuri itsellesi sopivalla tavalla: voit tehdä liikkeestä helpomman tai vaikeamman version, ja mukana on aina myös istuen tehtävä vaihtoehto. Jaksoissa on eri teemoja äitienpäivästä sateenkaareen ja  jääkiekkoon. Osallistua voi vaikka omalta kotisohvalta yksin tai kaverin kanssa. Luovat Sirkusjumpat sopivat myös yhteiseksi liikuntatuokioksi vaikkapa palvelukodissa tai seniorikeskuksessa. 

Sirkusjumpat voi katsoa ilmaiseksi netissä Lämpiöstä tai Sirkus Magentan YouTube-kanavalta – klikkaa linkeistä ja valitse haluamasi jakso!

”Meidän palvelukodissamme jumpataan hoitajan johdolla etäkuntoutusohjelmia. Sirkusjumppa väreineen ja innostavine hahmoineen on tehnyt jumppaamisesta hauskaa ja erilaista. Ihana huomata että vuodenajat näkyvät ohjelmassa!”

Rahoitus: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskuksen IKO – kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hanke.

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.