Sosiaalinen sirkus

Ikäihmiset

Luovaa liikuntaa, taidetta ja hauskaa yhdessä tekemistä. Kohtaamista ja läsnäoloa, iloa ja hyvinvointia. Harjoittelua jokaisen oman tilanteen ja voimavarojen mukaan.

Sirkus sopii kaikille!

Sirkusta ikääntyville

Sosiaalisessa sirkuksessa yhdistyy taidetoiminta ja luova liikkuminen. Sirkus tuo iloa, herättelee luovuutta, aktivoi liikkumaan ja kannustaa yhdessä tekemiseen. Tavoitteenamme on lisätä ikääntyvien henkistä ja fyysistä hyvinvointia, osallisuutta ja vuorovaikutusta.

Ota yhteyttä meihin jos haluat järjestää yhteisössäsi sirkustoimintaa ikäihmisille!

Ajankohtainen toiminta

Kotisirkus 2021–

”Ystävällistä, aina iloa tuottavaa yllätyksellistä, omien kykyjen löytämistä. Uskomatonta miten pienet asiat piristää, elävöittää.”

Iäkkäiden ihmisten liikkumista ja kulttuuritoimintaa edistävää Kotisirkus-hanketta toteutetaan yhteistyössä Roihuvuoren, Laajasalon ja Myllypuron seniori- ja palvelukeskusten, Sateenkaariseniorit ry:n, Lämpiön sekä muiden kumppaneiden kanssa. Hanke sisältää iäkkäiden omia sirkusryhmiä, etäopetusta, työpajoja, asukastapahtumia ja esityksiä pihoilla ja puistoissa.

Kesän 2024 ryhmät

Senioreiden sirkustunti
Tervetuloa kokeilemaan ja harjoittelemaan eri sirkuslajeja tiloihimme Itiksessä! Kesäsirkuksessa kokeillaan matalalla kynnyksellä sirkustemppuja, tutustutaan sirkusvälineisiin ja liikutaan yhdessä oman toimintakyvyn mukaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta sirkuksesta ja ohjaajamme ovat mielellään tukenasi. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Keskiviikkoisin 26.6. ja 3.7. klo 11-12

Sirkus Magentan sirkustila, Kauppakeskus Itis, Itäkatu 7

Laajasalon kesäsirkus
Tervetuloa kokeilemaan eri sirkuslajeja palvelutalon sisäpihalla! Kesäsirkuksessa kokeillaan matalallakynnyksellä sirkustemppuja, tutustutaan sirkusvälineisiin ja liikutaan yhdessä oman toimintakyvyn mukaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta sirkuksesta. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Maanantaisin 10.6.-1.7. klo 10.30-11.30

Paikka: Laajasalon palvelutalo, Rudolfintie 17, sisäpiha

Kevään 2024 ryhmät

Ikääntyvien sirkusryhmässä tehdään matalan kynnyksen sirkusharjoituksia. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Sirkus virkistää mieltä ja kehoa – tule rohkeasti mukaan! Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot:

Laajasalon sirkustunti (Kauppakeskus Saari)
15.1–6.5.2024 maanantaisin klo 11–12
Kauppakeskus Saari, monitoimitila Fokka, 2. kerros, Yliskylän puistokatu 4

Myllypuron sirkustunti
16.1–7.5.2024 tiistaisin klo 11–12
Myllypuron seniorikeskus, Juhlasali 2. kerros, Myllymatkantie 4

Roihuvuoren sirkustunti
16.1–7.5.2024 tiistaisin klo 13–13.45
Roihuvuoren seniorikeskus, Viherhuone 4. kerros, Punahilkantie 16

Sateenkaarisenioreiden sirkusryhmä
Sateenkaarisenioreiden sirkusryhmä kokoontuu keväällä kerran kuussa. Sirkustemppuilujen jälkeen tarjolla on kahvit. Ryhmä kokoontuu 28.2., 27.3., 24.4. ja 22.5. klo 14:30-16 Sirkus Magentan sirkustilassa Itiksessä.

Tervetuloa mukaan!

Sirkusjumppaa netissä ilmaiseksi

Sirkus Magentan mainiot Sirkusjumpat kutsuvat liikkumaan ja temppuilemaan hauskasti. Osallistu juuri itsellesi sopivalla tavalla: voit tehdä liikkeestä helpomman tai vaikeamman version, ja mukana on aina myös istuen tehtävä vaihtoehto. Jaksoissa on eri teemoja äitienpäivästä sateenkaareen ja  jääkiekkoon. Osallistua voi vaikka omalta kotisohvalta yksin tai kaverin kanssa. Luovat Sirkusjumpat sopivat myös yhteiseksi liikuntatuokioksi vaikkapa palvelukodissa tai seniorikeskuksessa. 

Sirkusjumpat voi katsoa ilmaiseksi netissä Lämpiöstä tai Sirkus Magentan YouTube-kanavalta – klikkaa linkeistä ja valitse haluamasi jakso!

”Meidän palvelukodissamme jumpataan hoitajan johdolla etäkuntoutusohjelmia. Sirkusjumppa väreineen ja innostavine hahmoineen on tehnyt jumppaamisesta hauskaa ja erilaista. Ihana huomata että vuodenajat näkyvät ohjelmassa!”

Rahoitus: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskuksen IKO – kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hanke.

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.