Sirkus Magenta

Esittely

Sirkus Magenta ry tekee töitä hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta. Ehkäisemme lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tuomme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Magentan arvot yhdenvertaisuus, ilo, hyvinvointi ja yhteisöllisyys ohjaavat kaikkea toimintaamme. 

Mikä ihmeen Sirkus Magenta?

Vuonna 2011 perustettu Sirkus Magenta on Suomen johtavia sosiaalisen sirkuksen toimijoita. Perustamme on valtakunnallisissa tutkimushankkeissa (Sosiaalinen sirkus ja Vaikuttava sirkus 2009–2014). Järjestämme sosiaalisen sirkuksen toimintaa erityistä tukea tarvitseville ihmisille, harrastustoimintaa ja sirkuselämyksiä. Tavoitamme vuosittain noin 8000 ihmistä. 

Sosiaalinen sirkus on väline henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Sirkuksen avulla harjoittelemme mm. epäonnistumisen sietämistä, itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Viemme maksutonta sirkustoimintaa ihmisten luo lastenkodeista palvelutaloihin. Teemme tiivistä yhteistyötä sosiaali-, kulttuuri- ja nuorisotoimijoiden kanssa.

Järjestämme maksullista harrastustoimintaa sirkustilassamme Itiksessä. Aikuisille on tarjolla pariakrobatiaa, notkeusakrobatiaa, lattia-akrobatiaa, käsinseisontaa, aikuisten sirkusta, aerial strapsia, tanssiarkobatiaa ja ilma-akrobatiaa. Lapsille ja vanhemmille löytyy vauva-, taapero- ja perheryhmiä. Lisäksi koululaisille järjestämme ilma-akrobatiaa sekä nuorten sirkusta.

Tarjoamme sirkuselämyksiä yrityksille, järjestöille ja yksityisille. Meiltä voi tilata työhyvinvointipajoja, koulutuksia, esityksiä, polttareita ja muita hauskoja sirkustyöpajoja ja -juhlia.

Vaikutamme Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen ja Suomen Nuorisosirkusliiton jäsenenä. Kuulumme valtakunnallisiin soveltavan taiteen toimikuntiin sekä maailmanlaajuiseen sirkuskoulujen ja sosiaalisten sirkusten Caravan-verkostoon.

Palkinnot

Sirkus Magenta on palkittu hyvinvointia ja tasa-arvoa edistävästä työstä.

 • 2019 Nuorisotyön menetelmät (Allianssi ry)
 • 2019 Urlus-säätiön palkinto
 • 2017 Sirkuksen lumo
  (Sirkuksen tiedotuskeskus)
 • 2017 Tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinto
  (Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST ry)
 • 2016 Members of the Global Family
  (Liikkukaa! – Sports for All ry, Rasmus ry ja KanSu ry)
 • 2012 Uusimaa-palkinto (Uudenmaan liitto)

Arvomme

Yhdenvertaisuus

Tarjoamme luovaa ja innostavaa sirkustoimintaa kaikille fyysiseen ja henkiseen kuntoon, ikään, sukupuoleen, taustaan tai varallisuuteen katsomatta. Toimimme aktiivisesti syrjintää, rasismia ja seksismiä vastaan.

Ilo

Viemme sirkuksen iloa sinne, missä sitä tarvitaan. Lähestymme vaikeitakin asioita leikin, huumorin ja myönteisten elämysten kautta.

Hyvinvointi

Järjestämme hyvinvointia edistävää sirkustoimintaa kaiken ikäisille ihmisille. Vahvistamme taiteen avulla ihmisten henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Tuemme liikunnallisuutta ja terveellisiä elämäntapoja.

Yhteisöllisyys

Vahvistamme yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sirkuksen avulla. Toimintamme perustuu yhdessä tekemiseen, toisen tukemiseen, avoimuuteen ja luottamukseen.

Rahoittajat

Sirkus Magenta on voittoa tavoittelematon yhdistys. Merkittävä osa kokonaisrahoituksestamme koostuu harrastustoiminnan ja muun palvelumyynnin tuotoista. Lisäksi sosiaalisen sirkuksen toimintaamme rahoittavat säätiöt, rahastot, kaupungit, valtio ja EU. Magentan toimintaa voi tukea tilaamalla meiltä sirkuspalveluja tai liittymällä jäseneksi. Maksullisen toiminnan tuotot ohjataan kokonaisuudessaan sosiaalisen sirkuksen toimintaan.

Sosiaalisen sirkuksen toimintaa rahoittavat

 • Taiteen edistämiskeskus
 • Helsingin kaupunki
 • Urlus-säätiö
 • Etelä-Suomen aluehallintovirasto
 • Erasmus+

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.