Harrastajille

Tiiviskurssit

Paras alku kesälle!

Tiiviskurssit aikuisille

Sirkus Magenta järjestää kesäkuussa tiiviskursseja Cirko-keskuksen upeassa, korkeassa Maneesi-salissa, Kaasutehtaankatu 1. Kurssien kesto on 2 x 2h ja hinta 45 €.

Notkeusakrobatia

Kurssilla kehitetään koko kehon liikkuvuutta erilaisten aktiivisten ja passiivisten venytysten avulla. Lisäksi harjoittelemme klassisia notkeusakrobatia-asentoja, kuten yhden jalan tasapainoja sekä erilaisia kyynär- ja käsinseisontoja. Varsinaisia esitaitovaatimuksia ei ole. Saat kuitenkin kurssista eniten irti, jos pääset siltaan eivätkä spagaatit ole mahdoton haave.

Ma 6.6. ja Ti 7.6. klo 17–19. Ohjaaja Marjukka Mykkänen.

Aerial straps

Trapsit (aerial straps, liinat, remmit) ovat hauska, dynaaminen ja voimaa kehittävä ilma-akrobatian laji, joka muistuttaa välimuotoa rengasvoimistelusta ja kankailla tai erilaisilla lenkeillä tehtävästä ilma-akrobatiasta. Strapsit itse ovat kamppailulajivöitä muistuttavat pitkät kankaiset hihnat, jotka ovat kiinni kovan pyörimisen mahdollistavassa swivel-yhdistelmässä. Lajin tekniikat keskittyvät kehonhallinnan ja dynaamisuuden yhdistelmään, ja vaikka lajia opetetaan melko vähän, se on kuitenkin laajassa käytössä ammattisirkuksessa.

Alkeistyöpajassa harjoitellaan lajiin kuuluvaa voimaa, venyvyyttä ja tekniikkaa. Lisäksi käydään läpi aluksi helpompia asentoja ja pyörimistä. Jatkotyöpajassa harjoittelemme enemmän lajivoimaa vaativia elementtejä ja progressioita haastavampiin temppuihin. Kurssilla pääsee kokemaan huvipuistomaisen laitteen vauhdin tuntua sekä löytämään itsestään uusia lihaksia ja voimia.

Suosittelemme, että otat kurssille mukaan pitkähihaisen paidan ja halutessasi ranteiden suojaksi esimerkiksi urheiluteippiä, nyrkkeilyssä käytettävät käsisiteet tai vanhat sukat, joista on mahdollista askarrella sormettomat lapaset ranteiden suojiksi. Laji voi olla aluksi hieman kivulias ranteille ja käsivarsien iholle.

Ke 8.6. ja pe 10.6. Alkeet klo 17–19, jatko klo 19-21. Ohjaaja Pihla Aarnisalo.

Käsinseisonta

Alkeiskurssi sopii kaikille kaikille lajista kiinnostuneille ja vähän lajia harjoitelleille. Kurssilla tutustutaan lajiin ja harjoitellaan käsinseisonnan perusteita. Samalla saat eväitä omatoimiseen harjoitteluun.

Jatkokurssilla harjoitellaan käsinseisontaa erilaisten välineiden päällä nojapuista tuoleihin ja tasapainolautoihin. Lisäksi harjoittelemme esteiden ylittämistä käsillä kävellen.

To 9.6. ja ma 13.6. Alkeet klo 17–19, jatko klo 19-21. Ohjaaja Antti Leinonen.

Ilma-akrobatia

Ilma-akrobatian alkeistiiviskurssilla pääset tutustumaan vertikaalikankaisiin ja rengastrapetsiin. Sinun ei tarvitse osata mitään ennalta vaan tämä kurssi on suunnattu nimenomaan ensikertalaisille ja ilma-akrobatiaa vähän tehneille. Teemme perustekniikan lisäksi myös notkeus- ja voimaharjoitteita sekä matalan kynnyksen temppuja.

Ilma-akrobatian jatkokurssilla teemme näyttäviä pudotussarjoja vertikaalikankailla ja –köysillä sekä harjoittelemme haastavia liikesarjoja rengastrapetsilla. Tiedossa ihania adrenaliiniryöppyjä, vauhtia ja hyvää meininkiä! Ennakkovaatimuksena kurssille on vertikaalivälineillä sujuva kiipeäminen sekä  taitto, sammakko ja sakset ilmassa.

Ota mukaan polvitaipeet peittävät housut tai trikoot ja kainalot peittävä paita.

Ti 14.6. ja to 16.6. Alkeet klo 17–19, jatko klo 19-21. Ohjaaja Hanne Vartiainen.

Pariakrobatia

Alkeiskurssi sopii kaikille kaikille lajista kiinnostuneille ja vähän lajia harjoitelleille. Kurssilla pääset tutustumaan lajiin ja harjoittelemaan pystypariakrobatian perusteita.

Jatkokurssilla hyödynnetään korkeaa salia tekemällä korkeita asioita! Tiedossa esimerkiksi kolmen tolppaa ja oleilua seisovan pohjan kattoa kohti ojennettujen käsien päällä. Kurssilla käytetään lonssia. Harjoituksia muokataan osallistujien taitojen mukaan. Ennakkovaatimuksena kahden tolppa ilman käsiä ja tukeva f2h pystyssä.

Ke 15.6. ja pe 17.6. Alkeet klo 17–19, jatko klo 19-21. Ohjaajat Antti Leinonen ja Laura Manninen.

Ilmoittaudu mukaan!

Sirkus Magenta ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tuo vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Osallistumalla harrastustoimintaamme tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.