Harrastajille

Tiiviskurssit

Paras alku kesälle!

Tiiviskurssit aikuisille

Sirkus Magenta järjestää kesäkuussa tiiviskursseja Cirkon upeassa, korkeassa Maneesi-salissa, Kaasutehtaankatu 1. Kurssien kesto on 2 x 2 h ja hinta 45 €.

Käsinseisonta

Alkeiskurssi sopii kaikille kaikille lajista kiinnostuneille ja vähän jo lajiin tutustuneille. Kurssilla perehdytään käsinseisonnan perusteisiin ja samalla saat eväitä omatoimiseen harjoitteluun.

Jatkokurssilla harjoitellaan käsinseisontaa erilaisten välineiden päällä nojapuista tuoleihin ja tasapainolautoihin. Lisäksi harjoittelemme esteiden ylittämistä käsillä kävellen.

Ilma-akrobatia

Ilma-akrobatian alkeiskurssilla pääset tutustumaan vertikaalikankaisiin ja rengastrapetsiin. Sinun ei tarvitse osata mitään ennalta, vaan tämä kurssi on suunnattu nimenomaan ensikertalaisille ja ilma-akrobatiaa vain vähän harjoitelleille. Teemme perustekniikan lisäksi myös notkeus- ja voimaharjoitteita sekä matalan kynnyksen temppuja.

Ilma-akrobatian jatkokurssilla treenaamme näyttäviä pudotussarjoja vertikaalikankailla ja -köysillä sekä  haastavia liikesarjoja rengastrapetsilla. Tiedossa ihania adrenaliiniryöppyjä, vauhtia ja hyvää meininkiä! Ennakkovaatimuksena kurssille on sujuva kiipeäminen vertikaalivälineillä sekä taitto, sammakko ja sakset ilmassa.

Ilma-akrobatian koreografiakurssilla opetellaan valmis koreografia ja keskitytään siirtymien sulavuuteen. Pääset käyttämään paitsi lihaksia myös aivoja, sillä sarja sisältää erilaisia lenkkejä – pudotuksia unohtamatta.

Koreografian voi tehdä sekä köydellä että kankaalla. Osallistumisen edellytyksenä on vertikaalikankaiden/köyden perusteiden varma hallinta, eli ainakin sammakko ja sakset ilmassa. Tule mukaan tanssimaan korkeuksissa!

Pariakrobatia

Alkeiskurssi sopii kaikille kaikille lajista kiinnostuneille ja vähän lajia harjoitelleille. Kurssilla pääset tutustumaan lajiin ja harjoittelemaan pystypariakrobatian perusteita.

Jatkokurssilla hyödynnetään korkeaa salia tekemällä korkeita asioita! Tiedossa esimerkiksi kolmen tolppaa ja oleilua seisovan pohjan kattoa kohti ojennettujen käsien päällä. Kurssilla käytetään lonssia. Harjoituksia muokataan osallistujien taitojen mukaan. Ennakkovaatimuksena kahden tolppa ilman käsiä ja tukeva f2h pystyssä.

Notkeusakrobatia

Notkeusakrobatiassa kehitetään koko kehon liikkuvuutta pääosin aktiivisilla, mutta myös passiivisilla venytyksillä. Harjoittelun apuna käytetään joogapalikoita ja kuminauhoja. Voit ottaa omasi mukaan tai käyttää Magentan välineitä.

Notkeusakrobatian alkeiskurssilla kokeilemme erilaisia kehon venytyksiä  kevyempien variaatioiden kautta yksin, parin ja apuvälineiden kanssa. Tutustumme myös hieman klassisiin notkeusakrobatia-asentoihin, kuten yhden jalan tasapainoihin, siltoihin sekä kyynär- ja käsinseisontoihin. Kurssille ei ole mitään esitaito- tai notkeusvaatimuksia.

Jatkokurssille osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta notkeusakrobatiasta tai muusta vastaavasta lajista. Kurssilla kehitetään koko kehon liikkuvuutta ja notkeusakrobatia-asennoissa tarvittavaa lihasvoimaa haastavammilla aktiivisilla ja passiivisilla harjoituksilla. Keskitymme erityisesti klassisiin notkeusakrobatia-asentoihin, kuten siltavariaatioihin, rintaseisontaan, kyynär- ja käsinseisontaan sekä neulavaakaan.

Lattia-akrobatia

Lattia-akrobatiakursseilla otetaan vaikutteita useiden eri lajien liikekielestä aina telinevoimistelusta tanssiakrobatiaan. Käytössämme on alastulopatjoja, trampetteja ja lyhyt ilmarata.

Alkeiskurssilla perehdytään lajin alkeisiin eli erilaisiin kuperkeikkoihin ja kärrynpyöriin. Keskitymme turvalliseen tekniikkaan sekä helppojen liikkeiden yhdistelyyn. 

Jatkokurssille ovat tervetulleita kaikki, joilla on aikaisempaa kokemusta akrobatiasta ja perinteiset kuperkeikat sekä kärrynpyörät pyörivät vaivatta. Opettelemme perustason liikkeistä haastavampia variaatioita sekä harjoittelemme voltteja, flikkejä, puolivoltteja ja arabialaisia.

Pari- ja ryhmäjongleeraus

Pari- ja ryhmäjongleerauksen alkeiskurssilla käydään läpi pallojen ja keilojen passailua pareittain ja ryhmässä. Kurssi haastaa monipuolisesti aivoja ja kehoa. Yhteiset jongleeraushetket kehittävät rytmitajua sekä käden ja silmän koordinaatiota. Muita jongleerauksen tutkittuja hyötyjä ovat avaruudellinen hahmottaminen ja läsnäolotaidot. 

Varsinaisia esitaitovaatimuksia ei ole ja kaikki saavat taitotasonsa mukaista opetusta. Monimutkaisempia harjoituksia pääset tekemään, jos osaat jo jongleerata kolmella pallolla tai keilalla. Tule yksin tai kaverisi kanssa leikkimään ja oppimaan jongleerauksen saloja!

Tulisirkus

Tulisirkuksen alkeiskurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan tulisirkuksen perusteita. Kurssilla käsitellään tulikeppejä ja tulipoita sekä opetellaan niiden käyttöä turvallisesti.

Kurssilla opetellaan perustekniikoita kuten pyörittelyä, heittelyä ja käsittelyä, ja etsitään välineiden kanssa omaa tanssillista liikekieltä.  Kurssilla painotetaan turvallisuutta ja vastuullisuutta, ja osallistujille annetaan perustiedot tulen käsittelystä ja turvallisuusohjeet tulen kanssa työskentelyyn. Aikaisempaa kokemusta tulisirkuksesta tai omia välineitä ei tarvita.

Vannetanssi

Ota heti alkukesästä haltuun maailman paras kesälaji eli huuppaus! Kurssilla harjoitellaan liikettä ja ilmaisua vanteiden kanssa hyvän musiikin tahtiin.

Opettelemme erilaisia temppuja ja liikeyhdistelmiä sekä useamman vanteen samanaikaista pyörittämistä. Harjoittelemme valmiin koreografian.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki ensikertalaisista jo harjaantuneempiin yhteishuuppailua kaipaaviin harrastajiin. Tervetuloa vannetanssimaan!

Aikuisten tiiviskurssit, kesä 2023

Vieritä taulukkoa sivulle nähdäksesi kaikki tiedot

Ryhmä
Aika
Opetuskausi
Ohjaaja(t)
Opetuspaikka
Käsinseisonta, alkeiskurssiklo 17–196. & 8.6.45Antti LeinonenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Käsinseisonta, jatkokurssiklo 19–216. & 8.6.45Antti LeinonenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Ilma-akrobatia, alkeiskurssiklo 17–197. & 9.6.45Hanne VartiainenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Ilma-akrobatia, jatkokurssiklo 19–217. & 9.6.45Hanne VartiainenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Pariakrobatia, alkeiskurssiklo 17–1912. & 14.6.45Antti Leinonen
Laura Manninen
Cirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Pariakrobatia, jatkokurssiklo 19–2112. & 14.6.45Antti Leinonen
Laura Manninen
Cirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Notkeusakrobatia, alkeiskurssiklo 17–1912. & 14.6.45Emmaleena HietamiesCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Notkeusakrobatia, jatkokurssiklo 19–2112. & 14.6.45Emmaleena HietamiesCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Lattia-akrobatia, alkeiskurssiklo 17–1913. & 15.6.45Emmaleena HietamiesCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Lattia-akrobatia, jatkokurssiklo 19–2113. & 15.6.45Emmaleena HietamiesCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Pari- ja ryhmäjongleeraus, avoin tasoklo 17–1913. & 15.6.45Leo KaipiainenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Tulisirkus, alkeiskurssiklo 19–2113. & 15.6.45Leo KaipiainenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Ilma-akrobatia, koreografiakurssiPe klo 17–19
La klo 12–14
16. & 17.6.45Hanne VartiainenCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)
Vannetanssi, avoin tasoPe klo 19–21
La klo 14–16
16. & 17.6.45Inka JärveläCirko, Maneesi
Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8)

Ilmoittaudu mukaan!

Sirkus Magenta ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tuo vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Osallistumalla harrastustoimintaamme tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.