Sosiaalinen sirkus

Ilmainen sirkusharrastus

Itäkeskuksen ja Vuosaaren sirkuskerhot

Lasten ja nuorten ilmainen sirkus Itä-Helsingissä

Sirkus Magenta tarjoaa lapsille ja nuorille muutamia maksuttomia sirkuryhmiä Itä-Helsingissä. Tervetuloa mukaan sirkukseen!

”Ohjaajat ovat hauskoja ja pyrkivät saamaan kaikki mukaan leikkeihin ja yrittämään. Olen oppinut useita asioita, kuten akrobatiaa ja jongleerausta.  Ohjaajat painottavat sitä, ettei haittaa, vaikkei aina onnistu.”

Syksy 2024

Sirkusryhmät

Magentalla on maksuttomia ryhmiä Kallahden nuorisotalolla ja Sirkus Magentan tilassa kauppakeskus Itiksessä. Ryhmiin on vapaa pääsy, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittaudu tämän linkin kautta. 

Vauhtiryhmä 7–9-vuotiaat

  • Kallahden nuorisotalo (Pohjavedenkatu 5, Helsinki)
  • 13.8.- 1.10. tiistai klo 15–16

Temppuryhmä 9–11-vuotiaat

  • Sirkus Magentan tila (Kauppakeskus Itis, Itäkatu 7, Helsinki)
  • 20.8.-3.12. tiistai klo 16-17
  • Ei syyslomalla 15.10.

Nuoret +12-vuotiaat

  • Sirkus Magentan tila (Kauppakeskus Itis, Itäkatu 7, Helsinki)
  • 20.8.-3.12. tiistai klo 17-18.30
  • Ei syyslomalla 15.10.

Sirkus Magentan maksuttomat sirkusryhmät ovat hyvä väylä tutustua sirkusharrastukseen. Maksuttomat kerhot on erityisesti suunnattu niille, joilla ei olisi muuten taloudellista mahdollisuutta harrastaa. Matalan kynnyksen sirkusryhmät sopivat hyvin myös erityislapsille, sillä mukana on kaksi ohjaajaa ja ryhmäkoko on pienempi. 

Ryhmissä harjoitellaan jongleerausta, yksilö- ja ryhmäakrobatiaa ja muita hauskoja sirkuslajeja. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, leikitään ja venytellään. Osallistujien toiveista riippuen voimme harjoitella esiintymistä ja ilmaisutaitoa, mutta tunnit sopivat niillekin, joita esiintyminen jännittää. Hienojen sirkustemppujen ohella opitaan myös ohjeiden kuuntelemista, kärsivällisyyttä ja ryhmässä toimimista. Aiempaa kokemusta tai ennakkotaitoja sirkuksesta ei tarvita. Sirkusohjaajat keksivät jokaisen taitotasolle sopivan tavan osallistua. 

Lasten ryhmien ikärajat ovat suuntaa-antavia. Vauhtiryhmä sopii pienemmille ja vauhdikkaille sirkuslaisille. Temppuryhmä sopii keskittyneille temppuilijoille. Nuorten ryhmä on tarkoitettu vähintään 12-vuotiaille.

Lisätiedot:

Huomaathan, että Magentalla on lapsille ja nuorille myös maksullisia sirkus- ja ilma-akrobatiakursseja. Lue lisää ja ilmoittaudu niihin täällä.

Sirkusnuta

Syksyn 2024 aikataulut ilmoitetaan myöhemmin!

Tule kokeilemaan sirkusta ja erilaisia sirkusvälineitä nutan rentoihin työpajoihin! Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

Tulisirkuskurssi

Syksyn 2024 aikataulut ilmoitetaan myöhemmin!

Tervetuloa jännittävälle tulisirkuskurssille! Kurssilla harjoitellaan turvallisesti yleisimpiä tulisirkusvälineitä ja kokeillaan tulenpyöritystä. 

Sirkustoimintaa tukee

Urlus-säätiö