Sosiaalinen sirkus

Lapset ja nuoret

Klovneriaa, akrobatiaa, jongleerausta, esiintymistä, huikeita temppuja ja hauskaa yhdessä tekemistä. Kohtaamista ja läsnäoloa, iloa ja hyvinvointia. Harjoittelua jokaisen oman tilanteen ja voimavarojen mukaan.

Sirkus sopii kaikille!

Sirkusta lapsille ja nuorille

Sirkus Magenta on järjestänyt sirkustoimintaa tukea tarvitseville lapsille ja nuorille jo yli kymmenen vuoden ajan. Maksuton sirkusharrastus tarjoaa mahdollisuuden harjoitella vuorovaikutustaitoja ja ryhmässä toimimista luovan liikunnan ja taiteen keinoin, turvallisessa ympäristössä.

”Sirkuksessa saa olla oma itsensä. Se tuntuu hyvältä.”

Ota yhteyttä meihin jos haluat järjestää yhteisössäsi sirkustoimintaa lapsille ja nuorille!

Ajankohtainen toiminta

Nuorten yökahvila 6.5.-17.6.

Rentoa ja mukavaa yhdessäoloa päihteettömissä yökahviloissa 18-25-vuotiaille nuorille. Yökahvila on maksuton. Tarjolla on kahvia. 

Kahvila toteutetaan kahdessa paikassa: Itiksessä ja Kaisaniemessä.  

  • 6.5.-17.6.2024 maanantaisin ja tiistaisin klo 20-24 NMKY (Kaisaniemenkatu 8)
  • 8.5.-14.6.2024 keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 21-01 Sirkus Magenta (Itäkatu 7, kauppakeskus Itis)

Paikalla on ohjaajia, ja Magentan yökahvilassa voi halutessaan kokeilla sirkusvälineitä.

Yökahvilakokeilu käynnistyi Stadin AO:n opiskelijoiden ideasta ja tarpeesta päihteettömille ei-kaupallisille ajanviettopaikoille. Yökahvilatoiminta järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin, Vamoksen, Helsingin NMKY:n sekä Kalliolan kanssa. 

 

Lasten ja nuorten sirkuskerho Vuosaaressa ja Itäkeskuksessa

Lasten ja nuorten avoimet viikoittaiset sirkuskerhot 717-vuotiaille lapsille ja nuorille Helsingin Vuosaaressa ja Sirkus Magentan tilassa kauppakeskus Itiksessä. Järjestämme nuorille myös tulikursseja, nutasirkusta ja muuta avointa sirkustoimintaa. Yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Katso aikataulut täältä.

Rahoitus: Urlus-säätiö

Taidot elämään 2015–

TUVA-luokilla opiskelevien nuorten elämäntaitojen ja työelämävalmiuksien tukeminen taiteen keinoin. Yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiö.

Rahoitus: STEA, Starckjohann-säätiö.

Nuorten sateenkaarisirkus 25.10.-20.12.2024

Nuorten sateenkaarisirkus kokoontuu perjantaisin 25.10.-20.12. klo 17-18:30. Itsenäisyyspäivän takia 6.12. pidetään taukoa. Ryhmä on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Paikka: Sirkus Magentan tila kauppakeskus Itiksessä, Itäkatu 7.

Nuorten sateenkaarisirkus 8.3.-3.5.2024

Nuorten sateenkaarisirkus kokoontuu perjantaisin 8.3.-3.5. klo 17-18:30. Pääsiäisen takia 29.3. pidetään taukoa. Ryhmä on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Sateenkaarisirkus 2019–2021

Sirkusta sateenkaarinuorille ja koulutuksia nuoriso-ohjaajille. Yhteistyössä Helsingin kaupungin sateenkaareva nuorisotyö.

Rahoitus: Taike.

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.