Sosiaalinen sirkus

Vammaiset ja muut erityisryhmät

Klovneriaa, akrobatiaa, jongleerausta, esiintymistä ja hauskaa yhdessä tekemistä. Kohtaamista ja läsnäoloa, iloa ja hyvinvointia. Harjoittelua jokaisen oman tilanteen ja voimavarojen mukaan.

Sirkus sopii kaikille!

Sirkusta erityisryhmille

Sirkus Magenta on järjestänyt sirkustoimintaa erityisryhmille jo yli kymmenen vuoden ajan. Kehitysvammaisten ja autismin kirjon nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriryhmä järjestetään vuosittain ja projekteja on tehty mm. näkövammaisten ja mielenterveyskuntoutujien kanssa.

”Kaikki otettiin porukkaan, kaikki oli yhtä. Vaikka joku oli pois, tuntui että sai tukea, vaikka oli joku heikko hetki.”

Ota yhteyttä meihin jos haluat järjestää yhteisössäsi sirkustoimintaa erityisryhmille!

Ajankohtainen toiminta 

Pian tulossa: Haku sirkus- ja teatteriryhmään!

Sörkän säkenöivä sirkus on kehitysvammaisten ja autismin kirjon nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriryhmä, jonka ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Osallistujille maksuton ryhmä kokoontuu Helsingissä syyskuusta joulukuuhun. Ilmoitamme haun aukeamisesta kevään aikana nettisivuillamme ja somekanavissa.

Mitä teemme

Tunneilla harjoitellaan eri sirkuslajeja, luovaa ilmaisua ja teatteria. Ryhmä luo yhdessä esitystä täydentävää musiikkia ja äänimaailmaa. Mukana on myös Musiikkikeskus Resonaarin muusikoita. Kausi huipentuu yleisöesityksiin Narrin näyttämöllä (Sörnäisten rantatie 31.a, 3 krs). Osallistujat tekevät esityksen itse yhdessä ohjaajien kanssa. Tavoitteena on tarjota osallistujille elämyksellistä, saavutettavaa ja yhteisöllistä taidetoimintaa ja tuoda kehitysvammaisten tekemää esittävää taidetta näkyväksi kulttuuriareenoille. 

Kenelle

Ryhmään mahtuu kymmenen 18–29-vuotiasta osallistujaa. Aiempaa kokemusta sirkuksesta tai teatterista ei tarvita. Toiminta sopii myös liikuntarajoitteisille ja avustajat ovat tervetulleita mukaan. Tilat ovat esteettömiä ja löydämme kaikille sopivan tavan osallistua. Toivomme, että samat osallistujat pystyvät sitoutumaan koko kauden ajaksi. 

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tuo vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.