Sirkus Magenta

Sirkustila

*** fanfaareja ja rumpujen pärinää ***
Yhteisöllinen sirkustila avautuu 2.1.2024!

Sirkus Magenta avaa sirkustilan Itikseen

Sirkus Magentan pitkäaikainen unelma toteutuu tammikuussa 2024, kun avaamme oman sirkustilan. Tila remontoidaan vuoden 2023 aikana kauppakeskus Itikseen Helsingin Itäkeskukseen. Tuomme sirkuksen iloa alueen asukkaille järjestämällä avoimia tapahtumia sekä maksutonta ja maksullista sirkustoimintaa. Siirrämme Itikseen toimiston, valtaosan sosiaalisen sirkuksen toiminnasta sekä kaikki harrastusryhmät. Tarjoamme kaivatun uuden harjoittelupaikan sirkuksen ja muiden luovien ja liikunnallisten alojen toimijoille.

Tilassa on upeat mahdollisuudet yhteisölliseen ja saavutettavaan sirkustoimintaan. Tila soveltuu erinomaisesti eri sirkuslajien harjoitteluun: mm. ilma-akrobatia, akrobatia, trampoliini, pariakrobatia, jongleeraus, nuora, hulavanne ja cyr-rengas. 

 

Oman sirkustilan avaaminen on meistä valtavan hienoa, mutta myös jännittävää. Osallistumalla toimintaamme autat meitä tekemään töitä hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta jatkossakin. 

“Magentan ydin, sosiaalinen sirkus, on taloudellisesti, sosiaalisesti ja alueellisesti saavutettavaa. Siksi keskeinen sijainti on meille onnistumisen perusta. Itä-Helsinki on monimuotoinen ympäristö ja sirkustoiminnan kehittäminen siellä on innostavaa. Siellä asuu valtavasti ihmisiä, jotka pääsevät nyt helposti sirkuksen pariin”, riemuitsee Sirkus Magentan tirehtööri Silja Kyytinen.

Sirkuksen harjoittelu- ja esitystilaa tarjolla

Etsitkö vuokralle tilaa, jossa treenata tai esiintyä? Sirkus Magenta vuokraa Itiksen sirkustilaa sirkusammattilaisille sekä muille luovien ja liikunnallisten alojen toimijoille.

Tiloja voi vuokrata sekä säännölliseen että kertaluontoiseen toimintaan. Tila soveltuu sirkuksen lisäksi esimerkiksi joogaan tai tanssiin. 

Kartoitamme tarvetta tilojen vuokraukseen. Ilmoita alustavasta kiinnostuksesta tämän lomakkeen kautta. Olemme kiinnostuneisiin yhteydessä myöhemmin.

Tietoja sirkustilasta

 • Seuraa tilan rakennusvaiheita: Facebook ja Instagram
 • Itäkatu 7 / Kauppakeskus Itis, pääsy katutasosta ja pysäköintihallista
 • Pinta-ala 670 m2
 • Korkeus 5,5-6,5 m
 • Neljä salia 73-114 m2
 • Esteetön pääsy osaan harjoitus- ja WC-tiloista sekä kaikkiin pukuhuoneisiin
 • Sukupuolineutraaleja pukuhuoneita ja WC-tiloja
 • Helppo tulla jalan, pyörällä ja julkisilla kulkuneuvoilla 
 • Matka-aika metrolla keskustasta Itikseen 14 minuuttia
 • Maksutonta pysäköintitilaa

Tule mukaan!

Sosiaalinen sirkus

Luovaa, liikunnallista ja maksutonta taidetoimintaa erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Tule mukaan ryhmiin tai tilaa meiltä toimintaa. Lue lisää ja ota yhteyttä, jos yhteistyö kiinnostaa!

Harrastustoiminta

Vauva-, taapero- ja perhesirkusta, koululaisten ryhmiä ja leirejä. Aikuisille esimerkiksi käsinseisontaa sekä ilma-, lattia-, pari- ja notkeusakrobatiaa. Ilmoittaudu mukaan!

Sirkuselämykset

Sirkuselämyksiä yrityksille ja yksityishenkilöille. Upeita esityksiä ja vuoden hauskimmat pikkujoulut, työhyvinvointipäivät ja synttärit. Koulutuksia eri alojen ammattilaisille. Pyydä tarjous!

Vuokratilat

Harjoitus- ja esitystilaa vuokralle sirkuksen ja esittävien taiteiden toimijoille sekä muille liikunta- ja kulttuurialojen toimijoille. Ilmoita alustavasta kiinnostuksesta täällä!

Tarina sirkustilan taustalla

Magentan karavaani

Magenta on vuodesta 2011 alkaen ollut todellinen kiertävä sirkus. Vastaperustetun yhdistyksen muutama hassu (kirjaimellisesti!) työntekijä teki töitä ensin kotoa käsin. 2012 muutimme Cirko – Uuden sirkuksen keskukseen Suvilahteen, jossa ehdimme majailla neljässä eri toimistotilassa. Cirkossa on ollut hyvä kasvaa luovassa sirkusympäristössä.

Magentalla ei ole ollut yhtä tiettyä opetustilaa, vaan ryhmiä on ollut enimmillään jopa 30 eri tilassa yhtä aikaa. Magentalaiset onkin voinut tunnistaa värikkäitä sirkusvälineitä pursuilevista kestokasseista, kun olemme sinkoilleet opetuspaikkoihin julkisessa liikenteessä ympäri pääkaupunkiseutua. Onpa kirpparilta joskus tullut jopa vastaan kyydistä tippunut, nimikoitu Magentan mattorulla (kyllä, ostimme sen takaisin).

Haave omasta yhteisöllisestä sirkustilasta on kytenyt alusta asti. Aktiivisesti olemme etsineet tilaa nelisen vuotta. Sirkukseen soveltuvan korkean ja ison sekä sijainniltaan hyvän tilan löytäminen ei ole ollut helppoa. Matkalle on mahtunut muun muassa kaupallisille toimijoille menetettyjä tiloja, pitkiä sopimusneuvotteluita ja yksi maailmanlaajuinen pandemia. Olimmekin ikionnellisia, kun kauppakeskus Itiksestä löytyi erinomainen tila sekä yhteinen sävel siitä, mitä voisimme toisillemme tarjota. 

”On hienoa, että Sirkus Magenta valitsi Itiksen uudeksi sirkustilakseen. Meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan yhteisöllemme elämyksiä ja uusia kokemuksia. Odotan innolla Magentan kanssa alkavaa yhteistyötä”, sanoo Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Inspiroiva Itä-Helsinki

Toiveenamme on rakentaa yhteisöllinen kohtaamispaikka kaikille sirkuksen ystäville ja ammattilaisille. Sirkuksen vieminen ihmisten luokse on Magentan ydintoimintaa jatkossakin. Jalkautuva työ ei lopu, vaikka keskitymme nyt entistä enemmän Itä-Helsinkiin. Nyt voimme kehittää toimintaamme aivan uusille tasoille – sananmukaisesti 6,5 m korkeuteen!

Itis on Magentalle luonteva askel, sillä Itä-Helsinki on ollut painopisteemme vuodesta 2017. Teemme jo alueella yhteistyötä koulujen, nuorisopalvelujen,  sote-toimijoiden ja yhdistysten kanssa. Järjestämme lapsille ja nuorille maksuttomia sirkuskerhoja ja erityisluokkien koulusirkusta, ja viemme sirkusta nuorisotaloihin, palvelukeskuksiin, päihde- ja mielenterveyspalveluihin, puistoihin ja ostoskeskuksiin.

Rahoittajat

 • Etelä-Suomen aluehallintovirasto (nuorisotoiminnan kehittäminen)
 • Helsingin kaupunki (kehittämisavustus, iäkkäiden ihmisten kulttuuritoiminnan edistäminen)
 • Taiteen edistämiskeskus (toiminta-avustus; Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille)
 • Urlus-säätiö (Itä-Helsingin lähiösirkus)

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee hyvinvointia sirkuksen keinoin. Annamme hankalissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.