Sirkus Magenta

Tapahtumat

Sirkus Magenta tapahtumissa

Sirkus Magenta järjestää avoimia ja maksuttomia tapahtumia kaikenikäisille Itiksen sirkustilassa ja eri puolilla Itä-Helsinkiä. Olemme myös mukana monissa tapahtumissa – kurkkaa täältä millaisia työpajoja ja muita sirkuselämyksiä meiltä voi tilata! Seuraa Magentan somesta, mistä meidät voi bongata: Facebook ja Instagram.

Magenta Juggling Convention 5.-7.7.2024

Isännöimme kesällä 2024 ensimmäistä jongleeraustapahtumaamme, Magenta Juggling Conventionia (MJC). Tapahtuma järjestetään sirkustilassamme Helsingissä. Luvassa on työpajoja, pelejä, renegade-show ja tietysti paljon jongleerausta koko viikonlopun. Tilaisuus sopii kaikille, et tarvitse aikaisempaa kokemusta jongleerauksesta tai omia varusteita.

Ohjaajina toimivat Kai Kuutamo, Rosa Laukkanen, Antti Nerg ja Heikki Tolin, Simon Llewellyn, Tea Tingria, Roni Jernfors, Leo Kaipiainen, Eetu Ranta ja David Haslam. Lipunmyynti on nyt käynnissä! Lue lisää täällä.

Sirkuslajien kokeiluviikko 13.-15.8.2024

Tervetuloa kokeilemaan eri sirkuslajeja maksutta sirkustilaamme Itikseen! Kokeilutunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja osallistua voi useammalle kokeilutunnille. Sirkuslajeista ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Lajeina ovat vannetanssi, hammock, tanssiakrobatia, aikuisten sirkus ja aikuisten esiintyvä sirkus, ryhmäakrobatia, käsinseisonta, lattia-akrobatia, seniorisirkus, vauva- ja taaperosirkus, lasten sirkus sekä perhesirkus.

Ti 13.8.
Klo 17.30-18.10 
Vannetanssi
Hammock
Tanssiakrobatia

Klo 18.15-18.55
Vannetanssi
Hammock
Tanssiakrobatia

Klo 19-19.40
Aikuisten esiintyvä sirkusryhmä

Ke 14.8.
Klo 17.30-18.10
Ryhmäakrobatia
Käsinseisonta
Aikuisten sirkus

Klo 18.15-18.55
Ryhmäakrobatia
Lattia-akrobatia
Aikuisten sirkus 

To 15.8. Taiteiden yö
Klo 16-16.55
Seniorisirkus

Klo 16.30-16.55
Vauvasirkus 4-12 kk

Klo 17-17.25
Taaperot 1-2 v.
Perhesirkus 3-5 v.

Klo 17-17.40
Lasten sirkus 7-9 v.

Klo 17.30-17.55
Taaperot 2-3 v.
Perhesirkus 5-7 v.

Klo 17.45-18.30
Lasten sirkus 9-11 v.

Menneet tapahtumat

Helsinki-päivän sirkuspaja ke 12.6.2024 klo 14-16

Sirkus Magenta kutsuu eri-ikäisiä kaupunkilaisia viettämään hauskaa Helsinki-päivää sirkuksen parissa! Järjestämme kaksi avointa työpajaa: ensimmäinen paja on suunnattu senioreille ja toinen on sukupolvia yhdistävää toimintaa kaiken ikäisille. Pajoissa kokeillaan sirkustemppuja, tutustutaan eri sirkusvälineisiin ja liikutaan yhdessä.

 • Klo 14-15 Senioreiden sirkuspaja
 • Klo 15-16 Avoin sirkuspaja
Paikkana on Magentan uusi upea sirkustila kauppakeskus Itiksessä. Tapahtuma sopii kaikille. Työpajoissa ei tarvita aikaisempaa kokemusta sirkuksesta, vaan jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Tapahtuma on maksuton. Tule kokemaan sirkuksen taikaa!
 
Tapahtuma on osa Helsinki-päivän ohjelmaa.
#helsinkipäivä

 

Maailman sirkuspäivän open stage -tapahtuma 20.4.2024 klo 17.30-20

Sirkus Magenta järjestää Maailman sirkuspäivän kunniaksi open stage -tapahtuman sirkustilassaan Itiksessä la 20.4. klo 17.30-20.

Ohjelmassa

17.30-18.30 kioski auki, sirkusvälinekokeiluja

18.30-20.00 open stage -esitykset

 • Mardi Tickle – musiikki
 • Janni Johansson – jongleeraus
 • Tanssiryhmä Surprise – tanssi
 • Johanna Luotonen – runonlausunta
 • Daniel – jongleeraus ja vanne
 • Cameron – jongleeraus
 • Duo Kajo – kontaktikeppi 
 • Suvy Lahti: Rikko – jalkajongleeraus & fyysinen teatteri
 • Rae Reinvall – käsilläseisonta (tapeilla) 

Tapahtuma on maksuton, kaikille avoin eikä siihen tarvitsee ilmoittautua. Halutessasi voit tukea tapahtuman järjestämistä valitsemallasi summalla MobilePayn kautta. Numero: 23555. Viesti: Open stage.

Esitystila ei ole täysin esteetön, sillä saliin täytyy mennä rappuja pitkin. Esityksiä on mahdollista katsoa esteettömästä aulasta.

Etsimme esiintyjiä tapahtuman open stage -osioon. Haku on auki 17.4. saakka täällä.

 

 

 

 

Esteettömyys

Sirkustilan pääsisäänkäynti Itäkadulla on esteetön. Sirkustilassa on aula ja eri saleja. Aulaan ja kahteen takatilassa olevaan saliin on esteetön pääsy. Aulatilasta näkee etummaiseen saliin. Etummainen sali ei sijaitse katutasolla, vaan sinne täytyy mennä rappuja pitkin. Rappuja on kahdeksan ja niissä on kaide. Tilassa on esteetön WC ja neljä muuta sukupuolineutraalia WC:tä. Pukeutumistiloja on viisi: isommat naisten ja miesten pukuhuoneet sekä kolme pientä sukupuolineutraalia pukeutumistilaa.

Sijainti

Sirkus Magentan tila sijaitsee kauppakeskus Itiksessä osoitteessa Itäkatu 7, Helsinki (linkki johtaa karttanäkymään).

Saapuminen sirkustilaan kävellen / esteetön reitti

Katso videolta, miten näppärimmin löydät tilaamme!

Kulku Tallinnanaukiolta:  Mene sisään kauppakeskukseen metroaseman sisäänkäynnin ovista. Kävele käytävää kohti S-marketia. Käänny käytävällä vasemmalle. 

Mene alaspäin kerrokseen-2. Pääset sinne joko liukuportailla tai esteettömästi hissillä, joka on Fotoyks-myymälän vieressä. 

Kerroksessa -2 uloskäynti Itäkadulle löytyy Thai Orchid Marketin ja Megaeläimen välistä. Päästyäsi ulos käänny vasemmalle ja jatka Itäkatua pitkin, kunnes näet Sirkus Magentan tilan vasemmalla puolella. Tila on rakennuksen kulmauksessa ennen parkkihallin sisäänkäyntiä. 

Lue lisää Itiksen esteettömyydestä kauppakeskuksen sivuilta.

Saapuminen sirkustilaan autolla

Kauppakeskus Itiksessä on tarjolla maksutonta pysäköintiaikaa. 

Itis sijaitsee Kehä I:n ja Itäväylän risteyksessä. Sisäänajo parkkihalleihin tapahtuu Itäkadulta, Sirkus Magentan tilan vierestä. Aja vasemmanpuoleiseen parkkihalliin kerrokseen -2. Oikea parkkihalli on värikoodiltaan punainen.

Pääset Sirkus Magentan tiloihin suoraan parkkihallista. Ovi on parkkipaikka numero 45:n lähellä.

Katso pysäköintiajat ja muut tarkemmat pysäköintiohjeet Itiksen sivuilta.