Sirkus Sanomat

Kuinka käy kun karkaa työharjoitteluun sirkukseen?

Aloitin yhteisöpedagogiopintoihini liittyvän työharjoittelujakson Sirkus Magentalla helmikuun viimeisellä viikolla. Nyt kun harjoittelujakson loppu alkaa häämöttää niin pohdin, että mitä kaikkea tässä ajassa onkin tullut tehtyä?

Ensimmäisten kahden viikon aikana tutustuin laajasti Magentan eri harrastus- ja sosiaalisen sirkuksen ryhmiin niin omissa hienoissa sirkustiloissa kuin myös Myllypuron ja Roihuvuoren palvelutaloissa, joissa Magentan Kotisirkus-hanke toimii.

Pian aloituksen jälkeen aloin toimimaan säännöllisenä apuohjaajana kolmessa eri ryhmässä, kahdessa lasten ja yhdessä senioreiden ryhmässä. Apuohjaaminen oli itselleni mieluista ja luontevaa työtä, koska olin jo muutamia vuosia sitten toiminut sirkusohjaajana. Vaikka työharjoittelujakso loppuukin niin jatkan näissä ryhmissä apuohjaajana vielä loppukevään ajan.

Harjoittelijana oleminen Sirkus Magentalla vaatii mielestäni heittäytymiskykyä, joustavuutta, rohkeutta ja huumorintajua. Sirkuksessa usein hassutellaan ja vaikka täällä on kirjaimellisesti klovneja töissäkin niin on tämä työ on silti tärkeää, arvokasta ja siihen tulee suhtautua tietyllä tapaa vakavasti ja ajatuksella. Vuorovaikutustaidot ovat siis tärkeät ja niitä olen päässyt täällä kehittämään.

Omalta osaltani kaikki aiempi osaamiseni ja työkokemukseni on ollut valtava apu, että harjoittelusta on tullut näinkin monipuolinen ja kokonaisvaltainen. Kokonaisuudessaan harjoittelu on ollut kiehtova katsaus Sirkus Magentaan ja arvostan suuresti Magentan avoimuutta ja rohkeutta luottaa minuun uutena kasvona.

Kesäkuusta alkaen aloitan täällä työskentelyn Kotisirkus-hankkeen koordinaattorina ja elokuussa työtehtäviini tulevat myös väliaikaisesti (1.9-31.12.) järjestökoordinaattorin askareet kun Leo pääsee viettämään isyyslomapäiviään.

Minun osaltani karkaaminen työharjoitteluun sirkukseen johti siis siihen, että tänne jäin. Karkaa sinäkin!

Kirjoittanut Lauri Liimatta