Turvapaikanhakijat

Kohtaamisia

Kohtaamisia-hankkeessa järjestetään yhteistä sirkustoimintaa aikuisille vastaanottokeskusten asukkaille ja palvelutalojen ikäihmisille eri puolella Suomea. Viikon vierailujakso koostuu osallistavista työpajoista, Sirkus Magentan Ihan hyvä elämä -sirkusesityksestä sekä henkilökunnan koulutuksesta. Yhteistyökumppanina on ihmisoikeuskasvatusjärjestö Aina ry.

Tavoitteena on, että ikäihmisten ja turvapaikanhakijoiden yhteinen virkistystoiminta tai avustava hoitotyö jatkuu myös projektiviikon jälkeen.

Toimintaa rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto / Taidetta hoitolaitoksiin.
Katso Tutkan video Sirkuksesta apua turvapaikanhakijoiden kotoutukseen.

Taide in Action – Sirkusta ja taidetoimintaa nuorille turvapaikanhakijoille 2016–2017

Taide in Action on valtakunnallinen Kulttuurikeskus PiiPoon ja Sorin sirkuksen hallinnoima hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Sirkus Magenta on hankkeessa Uudenmaan vastuullinen toimija.

Olemme järjestäneet sirkustoimintaa vastaanottokeskusten asukkaille ja koulujen valmistavien luokkien oppilaille Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Järvenpäässä. Osa koulujen toiminnasta on ollut avointa muillekin oppilaille, jotta turvapaikanhakijoilla ja suomalaisoppilailla olisi tilaisuuksia kohdata ja ryhmäytyä. Espoossa innokas turvapaikanhakijanuorten ryhmä myös esiintyi koko koululle.

Siltoja – Bridges

Sirkus- ja musiikkitapahtuma Siltoja – Bridges syntyi alun perin Sirkus Magentan, Maria Gasolina -yhtyeen ja Oranssi ry:n yhdistettyä voimansa. 2016 järjestimme Oranssilla kolmet iltamat, joissa pidettiin avoimia sirkustyöpajoja, tanssittiin ja fiilisteltiin musiikki- ja sirkusesityksiä. Maailman sirkuspäivänä järjestimme kulkueen, joka alkoi Punavuoren vastaanottokeskusta ja päättyi Esplanadin puiston avoimeen sirkusjuhlaan. Oranssin iltamiin on osallistunut eri ikäisiä turvapaikanhakijoita vauvoista vanhuksiin pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksista. Tapahtuma on osa TinA-hanketta.

Lue TinA:sta lisää Suomen nuorisosirkusliiton blogista.
Katso video Oranssin iltamista.

Aiempaa toimintaa

Järjestimme Suomen lasten ja nuorten säätiön Myrsky-rahoituksen turvin työpajoja vastaanottokeskuksissa Espoossa ja Helsingissä. Pluralismisäätiön rahoituksella veimme myös vastaanottokeskukseen Mänttään työpajoja ja sirkusesityksen. Vierailulla tuettiin Mäntän sirkuskoulun alkamassa olevaa toimintaa vastaanottokeskuksessa.