Sirkustyöpajat

Äitienpäivätyöpaja (kuva: Teemu Kyytinen)

Sirkus Magenta järjestää erilaisia sirkustyöpajoja, koulutusta ja esityksiä kaikenlaisille kohderyhmille. Työpajojen kesto vaihtelee yhdestä opetuskerrasta pitkäkestoiseen työpajasarjaan. Sirkus pitää sisällään useita lajeja kuten klovneria, lattia-akrobatia, trampoliini, ilma-akrobatia, tasapainoilu ja jongleeraus. Sirkustellessa kehittyvät paitsi kehonhallinta ja koordinaatio, myös esiintymistaito ja luovuus. Sirkustyöpajat räätälöidään aina kunkin ryhmän tarpeiden mukaan.

Esimerkkejä

Isänpäiväsirkustyöpaja

– 1,5h perhesirkusta ja kakkukahvit

Sirkusteemainen Isänpäivä sisälsi puolentoistatunnin koko perheen sirkustyöpajan, jossa leikittiin, tehtiin pari- ja ryhmäakrobatiaa, tasapainoiltiin ja jongleerattiin. Sirkustelun jälkeen perheet nauttivat kakkukahvit.

Päiväkoti- ja koulusirkusta

– 3 h henkilökunnan koulutusta, 4 x sirkusopetusta per ryhmä ja sirkusesitys

Kevään mittaisessa sirkusprojektissa monikulttuurisen päiväkodin (1-6v.) lapset harjoittelivat eri sirkuslajeja, kuten akrobatiaa yksin ja yhdessä, ilma-akrobatiaa, tasapainoilua, klovneriaa ja jongleerausta, sekä askartelivat sirkusaiheista esitysrekvisiittaa. Lisäksi henkilökunnalle järjestettiin koulutusta sirkuslajien opettamisesta lapsille sekä sirkusesityksen ohjaamisesta. Päiväkodin kevätjuhlassa kaikki ryhmät esiintyivät yhteisessä sirkusshowssa, jonka olivat suunnitelleet päiväkodin ohjaajat, ja puvustaneet/lavastaneet päiväkodin lapset ja henkilökunta yhdessä lasten vanhempien kanssa. Samanlaisen yhteisöllisen sirkustyöpajasarjan olemme toteuttaneet myös kouluissa.

Kesäleiri

– 5 h x 4pv (sisältää sirkusesitysmatkan)

Järjestimme vantaalaisen lähiösirkusryhmämme nuorille sirkuskesäleirin Helsinkiläisessä sirkustilassa. Leirillä harjoiteltiin eri sirkuslajeja ja nuoret tekivät klovneriaan, jongleeraukseen ja ryhmäakrobatiaan keskittyvän sirkusesityksen. Viimeisenä leiripäivänä nuoret pääsivät esiintymään ja katsomaan muiden nuorten esityksiä Nuorisosirkusliiton sirkusfestivaaleille.