Ikäihmiset

Ihan hyvä elämä

Sirkus Magentan Ihan hyvä elämä -esitys syntyi Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa residenssissä heinäkuussa 2015 (kts. alla: Kalasataman ikäsirkus). Esityksessä kolme sirkustaiteilijaa kertoo erään perheen tarinan nuoren pariskunnan kohtaamisesta aina vanhuuteen ja yksin jäämiseen. Esitys on koskettava, hauska ja realistinen kuvaus ihmissuhteista, ikääntymisestä ja oman kehon muutoksista. Sanattoman esityksen universaalit teemat koskettavat eri ikäisiä ja eri kulttuuritaustoista tulevia osallistujia. Esitys sisältää klovneriaa, pariakrobatiaa ja jongleerausta. Kesto: 15 minuuttia.

Hintatiedustelut ja tilaukset: silja.kyytinen(a)sirkusmagenta.fi.

Kohtaamisia

Kohtaamisia-hankkeessa järjestetään yhteistä sirkustoimintaa aikuisille vastaanottokeskusten asukkaille ja palvelutalojen ikäihmisille eri puolella Suomea. Viikon vierailujakso koostuu osallistavista työpajoista, Sirkus Magentan Ihan hyvä elämä -sirkusesityksestä sekä henkilökunnan koulutuksesta. Yhteistyökumppanina on ihmisoikeuskasvatusjärjestö Aina ry.

Tavoitteena on, että ikäihmisten ja turvapaikanhakijoiden yhteinen virkistystoiminta tai avustava hoitotyö jatkuu myös projektiviikon jälkeen.

Toimintaa rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto / Taidetta hoitolaitoksiin.
Katso Tutkan video Sirkuksesta apua turvapaikanhakijoiden kotoutukseen.

Aiempaa toimintaa

Kalasataman ikäsirkus

Sirkus Magenta oli esitysresidenssissä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa heinäkuussa 2015. Residenssin aikana ohjasimme sirkustyöpajoja ja valmistimme Ihan hyvä elämä -esityksen Kalasataman Setlementtiasuntojen senioreille ja Kinaporin palvelukeskuksen ikääntyville, muistisairaille asiakkaille. Esitys- ja työpajakokonaisuus esitettiin myös vanhusten palvelukeskuksessa Vantaalla syksyllä 2015.