Sosiaalinen sirkus

Ajankohtainen toiminta

Sosiaalinen sirkus 2021

Sirkus Magenta tekee sosiaalista sirkusta tiiviissä yhteistyössä sosiaali-, nuoriso- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Kohderyhminä ovat kaikenikäiset erityisen tuen tarpeessa olevat ihmiset. Sosiaalinen sirkus on osallistujille maksutonta. 

”Luottamus omaan itseen ja muihin on ollut aina melko hankalaa, mutta sirkukseen osallistuminen on auttanut askeleen eteenpäin. Olen myös oppinut olemaan lempeämpi itseäni kohtaan, enkä enää menetä kiinnostustani jotain asiaa kohtaan, vaikken heti sitä osaisi.”

Lasten ja nuorten lähiösirkus Helsingissä ja Vantaalla 2011–

Lasten ja nuorten avoimet viikottaiset sirkuskerhot 717-vuotiaille lapsille ja nuorille Helsingin Vuosaaressa ja Vantaan Havukoskella. Vuosaaressa järjestämme myös volttikursseja, nutasirkusta ja muuta avointa sirkustoimintaa. Yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Rahoitus: Urlus-säätiö, Taike, AVI, Stiftelsen 7:nde Mars Fonden, Vantaan kaupunki, Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkaus-varoin. 

Taidot elämään 2015–

VALMA-luokilla opiskelevien nuorten elämäntaitojen ja työelämävalmiuksien tukeminen taiteen keinoin. Yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiö. Rahoitus: STEA, Starckjohann-säätiö.

Lastenkulttuurikeskus Pessin Pikkuklovnit 2015–

7–12-vuotiaiden erityislasten maksuton iltapäiväkerho Pikkuklovnit. Rahoitus: Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

Kehitysvammaisten sirkus- ja teatteriryhmä 2018–

Kehitysvammaisten ja autismikirjolla olevien nuorten aikuisten esiintyvä sirkus- ja teatteriryhmä. Yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Kehitysvammatuki 57 ry ja muita vaihtuvia kumppaneita. Rahoitus: Taike.

Sosiaalinen sirkus lastensuojelutyön tukena 2018–2021

Hyvinvointia ja vuorovaikutusta tukevaa sirkusta lastensuojelun asiakkaille ja työntekijöille. Yhteistyössä Helsingin kaupungin lastensuojelun toiminnallinen työ. Hanke on osa Arvokas-avustusohjelmaa. Rahoitus: Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkaus-varoin.

Sateenkaarisirkus 2019–

Sirkusta sateenkaarinuorille ja koulutuksia nuoriso-ohjaajille. Yhteistyössä Helsingin kaupungin sateenkaareva nuorisotyö. Rahoitus: Taike.

Oppimisen taika – Sosiaalinen sirkus työelämätaitojen tukena 2019–2021

Koulutushanke jossa perehdytetään erityisoppilaitoksen henkilökuntaa sosiaalisen sirkuksen menetelmään. Kehitimme myös sirkusaiheisen oppimispelin Seppo-alustaan. Yhteistyössä Invalidisäätiö / Ammattiopisto Live ja Live Palvelut ja Haaga-Helia AOKK. Rahoitus: Euroopan Sosiaalirahasto (ESR) ja Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020.

Tue meitä!

Sirkus Magenta ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä ja tuo vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille iloa ja voimavaroja arkeen. Liittymällä jäseneksi tuet työtämme hyvinvoivan ja yhdenvertaisen maailman puolesta.