Stadin musta sirkus

Stadin musta sirkus esittää: Lumicit!

Sirkus Magentan ohjaama Stadin musta sirkus on kevään 2018 ajan kokoontunut kehitysvammaisten aikuisten harrastusryhmä. Ryhmä on työstänyt Lumikki-sadusta hulvattoman version, josta ei puutu vauhtia ja yllättäviä käänteitä. Kenestä tulee Lumiccien äitipuoli? Miten uusi yhteiselo sujuu? Se selviää maksuttomissa Lumicit! #mutsiragee -esityksissä.

Sirkus Magenta kutsui kehitysvammaisia aikuisia maksuttomaan sirkus- ja teatteriryhmään. Mukaan tuli 12 eri ikäistä kehitysvammaista tai autismin kirjolla olevaa harrastajaa. Osalla on pitkäkestoista taideharrastus- ja esiintymistaustaa, osa kaipasi hauskaa tekemistä ja sosiaalisia kontakteja.

Taidetoiminnassa on lähdetty liikkeelle osallistujien omasta kokemusmaailmasta. He ovat vaikuttaneet kaikkiin esityksen vaiheisiin aina ryhmän nimen ja tarinan valinnasta roolituksiin ja vuorosanoihin. Sisältö on työstetty yhdessä ryhmän kanssa. Tuntien aikana ryhmä on tutustunut akrobatiaan, jongleeraukseen ja muihin sirkuslajeihin sekä tehnyt luovia ilmaisuharjoitteita.

Projektissa on kokeiltu ja kehitetty soveltavan sirkustaiteen menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien kanssa. Tavoitteena on lisätä kehitysvammaisten osallisuutta taiteessa sekä levittää tietoisuutta saavutettavasta taidetoiminnasta ja erityisryhmien tekemästä esittävästä taiteesta.

Sirkusryhmää ohjaavat Magentan tirehtööri, sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Riikka Herva.

Maksuttomat esitykset

Esitykset: pe 15.6. klo 14 ja la 16.6. klo 14. Myös kenraaliharjoitusta on mahdollista tulla seuraamaan to 14.6. klo 10.30. Esitykset ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille.

Kesto: noin 30 min.

Esityspaikka: Helsingin työväenopiston Opistotalon juhlasali, 2. krs (Helsinginkatu 26). Esitystila on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on katsomossa rajoitetusti. Tarkemmat esteettömyystiedot Opistosalin sivuilla.

Yli viiden hengen ryhmiä pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon. Ilmoita samalla, kuinka monta pyörätuolia on tulossa: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi

Sosiaalisen sirkuksen päivän tervehdys Stadin mustan sirkuksen harjoituksista. Video: Teemu Kyytinen.

Tukijat ja yhteistyökumppanit

Projektin mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyökumppaneina ovat Sirkus Magenta ry ja Kehitysvammatuki 57 ry
Tilat tarjoavat Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus

taike_vaaka_v2Kehitysvammatuki 57 logocirko_uuden_sirkuksen_keskus_suomiruotsienglanti