Nuoret aikuiset

Tenho – elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin

Sirkus Magenta on pyörittänyt viikoittaista sirkusryhmää Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten toimintakeskus Vamoksessa vuodesta 2012 alkaen Suomen lasten ja nuorten säätiön Myrsky-rahoituksella. Elokuussa 2015 toiminnasta tuli osa SLNS:n hallinnoimaa Tenho – elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin -hanketta, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Kolmivuotisen hankkeen kohderyhmänä ovat vailla koulutus- tai työpaikkaa olevat 16–28-vuotiaat nuoret. Helsingissä Magenta ohjaa viikoittaista sirkustoimintaa Vamoksen ja Ohjaamon nuorille. Vantaalla toimintaa on etsivän nuorisotyön Kipinän asiakkaille sekä Keittiö- sekä  Metalli- ja autopajan työkokeilussa oleville sekä peruskoulun päättötodistusta suorittaville Menolippu-pajan nuorille.

Tavoitteina ovat hyvinvoinnin edistäminen, yhteisöllisyyden tukeminen ja uudenlaisten taidelähtöisten sosiaalisen kuntoutuksen menetelmien kehittäminen.

Taidot elämään

Lasten ja nuorten säätiön hallinnoima Myrsky-rahoitettu monivuotinen hanke. Sirkustyöpajoja ilman peruskoulun jälkeistä opiskelupaikkaa jääneille tai toisen asteen opinnot keskeyttäneille VALMA-luokkien nuorille eri puolilla Suomea.

SVEPS

Ruotsinkielisille 16–28-vuotiaille syrjäytymisvaarassa oleville nuorille suunnatun SVEPS-työpajan kanssa olemme tehneet yhteistyötä syksystä 2013 lähtien. SVEPS-toimintaa ovat rahoittaneet Myrsky ja Pluralismisäätiö. 2017 toiminnasta tuli osa Tenho-hanketta.

Nuoret mielenterveyskuntoutujat

Leikkiväki jonkkapallot 2017

Leikkiväessä itse tehtyjä jongleerauspalloja. (Kuva: Kati Köykkä)

Leikkiväki ry:n nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille suunnattua sirkustoimintaa. Koulutamme myös Leikkiväen ohjaajia sosiaalisen sirkuksen käytäntöihin. Sirkus on osa luovaa työpajatoimintaa tarjoavan Leikkiväen Kesäklubia 2017. Toiminnan mahdollistavat Kunnossa kaiken ikää -hanketuki ja Tukilinja.