Erityisryhmien esitystoiminta

Sirkus- ja teatteriryhmät

Sirkus Magentalla on kehitysvammaisille ja autismikirjolla oleville nuorille ja aikuisille suunnattua esitystoimintaa. Taidetoiminnassa lähdetään liikkeelle osallistujien omasta kokemusmaailmasta. He vaikuttavat kaikkiin esityksen vaiheisiin aina ryhmän nimen ja tarinan valinnasta roolituksiin ja vuorosanoihin. Sisältö työstetään yhdessä ryhmän kanssa. Teemme luovia ilmaisuharjoitteita sekä tutustumme akrobatiaan, jongleeraukseen ja muihin sirkuslajeihin. Kokeilemme ja kehitämme soveltavan sirkustaiteen ja teatterin menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien kanssa.

Tavoitteena on lisätä kehitysvammaisten osallisuutta esittävässä taiteessa sekä tietoa saavutettavasta ja erityisryhmien tekemästä taiteesta.

Sörkän säkenöivä sirkus: Supersankarit

Sörkän säkenöivä sirkus on erityisnuorten sirkus- ja teatteriryhmä, jonka ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Supersankarit-esityksessä nähdään huikeita supersankareita, erityisiä voimia ja tarinoita ystävyydestä. Esitykset ovat osa kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien teemaviikkoa ja Disability Day Art & Action -festivaalin ohjelmaa. Pue oma supersankariasu päälle ja tule maksuttomiin esityksiin!

Keväällä 2019 käynnistyneessä ryhmässä on mukana kahdeksan nuorta. Esitys pohjautuu osallistujien omaan kokemusmaailmaan: millaisia supervoimia itse kullakin on? Millaisissa tilanteissa voi tarvita toisen apua tai rohkaisua?

Maksuttomat esitykset

Esitykset ovat lauantaina 30.11. klo 14.30 ja tiistaina 3.12. klo 13.30.
Esitykset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Kesto: noin 30 min.
Esityspaikka: Narrin näyttämö (Sörnäisten rantatie 31, Helsinki).
Tapahtuma Facebookissa.

Esteettömyys ja ennakkoilmoittautuminen (pyörätuolit ja ryhmät)

Pyydämme yli viiden hengen ryhmiä ja pyörätuolilla saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon: noa.ronkko(a)sirkusmagenta.fi. Narrin näyttämö on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Näyttämö sijaitsee 3. kerroksessa. Tilassa on hissi. Esteettömyystiedot. HUOM! 3.12. on ryhmien osalta loppuunvarattu, emmekä ota enää uusia ryhmävarauksia tuolle päivälle.

Työryhmä

Sirkusohjaus: Silja Kyytinen (Sirkus Magenta)
Teatteriohjaus: Laura Mboup (Helsingin kaupungin nuorisopalvelut)
Puvustus: Ninni Lahtinen
Valo- ja äänisuunnittelu: Juha Ikonen
Tiedotus: Maija Iltanen (Sirkus Magenta)
Taustatuki ja vapaaehtoistoiminta: Satu Timperi (Kehitysvammatuki 57)
Valokuvaus: Sara Hornig

Tukijat ja yhteistyökumppanit

Rahoitus: Taiteen edistämiskeskus ja Tukiliitto
Yhteistyökumppanit: Sirkus Magenta ry, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja Kehitysvammatuki 57 ry
Tilat: Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Media ja haastattelupyynnöt

Median on mahdollista tulla ennakkoon sovitusti seuraamaan ryhmän harjoituksia sekä haastattelemaan ohjaajia ja osallistujia. Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi

Aiempi toiminta:

Stadin musta sirkus esittää: Lumicit! #mutsiragee

Sirkus Magentan ohjaama Stadin musta sirkus oli kevään 2018 ajan kokoontunut kehitysvammaisten aikuisten harrastusryhmä. Ryhmä on työsti Lumikki-sadusta hulvattoman version, josta ei puuttunut vauhtia ja yllättäviä käänteitä. 

Stadin musta sirkus 2018. Video: Teemu Kyytinen.

 

Sosiaalisen sirkuksen päivän tervehdys Stadin mustan sirkuksen harjoituksista. Video: Teemu Kyytinen.

taike_vaaka_v2Kehitysvammatuki 57 logocirko_uuden_sirkuksen_keskus_suomiruotsienglanti